Найджъл Фараж, който е един от лидерите на кампанията за "Брекзит", оповести началото на новата си "Партия "Брекзит". Той обеща да внедри "страха от Бог" в законодателите, които обвини, че са предали с Великобритания с решението си да отложат датата за напускане на ЕС, съобщи Ройтерс.

Бившият лидер на "Партията за независимостта на Обединеното кралство" (ЮКИП) обяви сформирането на новата си група на митинг в града Ковънтри. 

Великобритания най-вероятно ще участва на предстоящите евроизбори, тъй като премиерката Мей успя да осигури второ удължаване на срока за напускане тази седмица.

Сделката на Мей вече на три пъти бе отхвърлена от британския парламент. Местните партии не вярват, че министър-председателката ще успее да прокара сделката си преди края на май - което е единственият вариант за неучастие на изборите (с изключение на отмяната на член 50, което обаче въобще не се обсъжда на този етап). 

"Правя това, защото...за кратък момент наистина повярвах, доста глупаво, че сме спечелили", обяви Фараж. "Но много бързо стана ясно..., че нашият "римейнърски" парламент, нашият "римейнърски" кабинет и нашата "римейнърска" премиерка ще направят всичко възможно, за да отложат, разводнят и в определени случаи дори да прекратят "Брекзит", добави той. 

Фараж съобщи, че новата му партия е събрала 980 хиляди долара през първите 10 дни за съществуването си и привлича множество бизнесмени, за да я представят.

Една от поддръжничките му е Анунзиата Рийс-Мог, която е сестра на водещият консерватор и "твърд брекзитър" Джейкъб Рийс-Мог.

"Наблюдавахме в рамките на последните няколко седмици предателство, умишлено предателство, в най-великото демократическо упражнение в историята на нацията ни", заяви Фараж , като се закле, че няма да бъде милостив в борбата си срещу парламента. "Ние можем да спечелим тези европейски избори и можем отново да внедрим страха от Бог у народните ни представители в Уесминстър. Те не заслужават нищо повече, след като се отнесоха към нас по този начин с това предателство", допълни той.