Григор Димитров ще играе с италианеца Матео Беретини на турнира от Мастърс 1000 в Монте Карло. Това е първата за сезона надпревара от тази категория на клей.

Гришо и Беретини досега не са играли един срещу друг. 54-ият в света за сметка на това е добре познат на българските тенис фенове. През февруари той достигна до полуфинал на турнира в София.

При успех над първия си съперник в Монако, Димитров ще спори с победителя от срещата Денис Шаповалов (Канада) - Ян-Ленард Щруф (Германия). Още в третия кръг той може да срещне шампиона Рафаел Надал. Матадора ще излезе във втория кръг срещу своя сънародник Роберто Баутиста Агут или Джон Милман (Австралия).

През миналата година Григор загуби от Надал в същия турнир, но чак на полуфинал. Сега в тази фаза Рафа може да срещне Александър Зверев (Германия), формата на когото обаче не е блестяща.

Световният №1 Новак Джокович започва срещу Филип Колшрайбер - германецът го елиминира в Индиън Уелс миналия месец. Нататък възможни противници на сърбина са Жо-Вилфред Цонга, Диего Шварцман, Гаел Монфис, Стефанос Циципас, Доминик Тийм, който е специалист на тази настилка.

В Монте Карло няма да участват асове като Кевин Андерсън и Хуан Мартин дел Потро, който наскоро поднови тренировки.