ЦСКА-София победи с 2:0 "Берое" в двубой от втората фаза на Първа лига и се изравни по точки с лидера "Лудогорец". В неделя "орлите" гостуват на "Левски". Гостуването е символично, тъй като е на стадион "Васил Левски".

Евандро бе фаулиран за дузпа в 12-ата минута и малко след това откри резултата. В 89-ата Кристиян Малинов удвои. Двубоят беше равностоен, но никак не бе зрелищен за гледане, качеството му бе доста ниско. Съдията Валентин Железов също даде своя принос в студената вечер на ст. "Българска армия".

Головите положения бяха много малко и за двата отбора. "Червените" оставиха съперника си повече да държи топката, но пък в играта на "Берое" нямаше острота и ефективност. Второто наклони везните в полза на тима на Любослав Пенев.

В 70-ата минута гол на Мартин Камбуров не беше зачетен заради засада. Малко след това старозагорци останаха с човек по-малко, тъй като Владимир Гаджев се контузи при извършени три смени.

Минута преди края Кристиян Малинов удвои и бе заменен заради контузия. Головата атака на домакините бе най-хубавото в двубоя, макар че в рашителния й момент футболист на "Берое" направи грешка.

"Черно море" пък победи "Ботев" (Пловдив) с 2:0 като гост и взе частичен реванш за отпадането си за Купата на България от "канарчетата". Патрик Андраде реализира две попадения в 83-тата и 87-ата минута.

Така "моряците" изпревариха "Берое" с една точка и се доближиха на две от "Ботев" (Пловдив) в битката за четвъртото място.

В сряда ЦСКА-София гостува на "Ботев" в първи полуфинал за Купата, а в събота се изправя срещу "Левски".