"Лудогорец" изпитва респект, но не и страх от "Ливърпул". Българският шампион отива да се надиграва с колоса и се надява да не си тръгне с празни ръце от първия двубой в груповата фаза на Шампионската лига утре, вторник.

Такава настройка поне показаха пред медиите шефове, треньори и футболисти на "зелените" на летище "София" по-рано днес.

"Определено се усеща разликата между Шампионската лига и Лига Европа. Качеството е много по-различно и знаете срещу какви отбори ще играем, отчита треньорът Георги Дерменджиев. - Всичко в отбора е нормално. Заминаваме с добро самочувствие. "Лудогорец" има достатъчно рутина, за да изиграе мача както трябва.

Георги Дерменджиев

Бъдете сигурни, че мачът ще е на добро ниво. Отиваме да играем, както ние си играем и ще се представим на ниво. Новият ни вратар Милан Борян е в достатъчно добра форма. Направихме специална тренировка с него, за да види как изнасяме топката. Бързо навлезе". 

Извъв групата за мача остана контузеният защитник Александър Барт. От травма страда и Георги Терзиев, но се очаква да бъде вдигнат на крака за битката на "Анфийлд". В същото време за Града на "Бийтълс" заминаха цели трима вратари, като сред тях е роденият през 1997 г. Емил Господинов. Георги Аргилашки се качи на самолета за всеки случай, тъй като "жълтата карта" на взетия по спешност Борян още не е пристигнала.

"Лудогорец не се страхува. Ще излезем, за да играем. Постигнахме голямата си цел да влезем в групите на Шампионската лига, а сега задачата пред нас е да се представим достойно и максимално добре, уверен е изпълнителният директор Ангел Петричев. - Момчетата знаят, че загубата на "Ливърпул" от "Астън Вила" не означава нищо. Сами видяхте, че първата им реакция след това беше, че ще са максимално мобилизирани срещу нас.

Наясно сме какво ни чака. Знаем на кой стадион отиваме и срещу кой отбор се изправяме. Аз лично се надявам да имаме и малко късмет, за да постигнем благоприятен резултат. Момчетата не се притесняват от обстановката в Ливърпул. Не ни е за първи път да играем пред екзалтирана публика."

Той добави, че клубът очаква с умерен оптимизъм окончателното решение на УЕФА за домакинския сблъсък срещу "Реал" (Мадрид). Централата затвори сектор "А" на стадион "Васил Левски" за 1 октомври заради расистки скандирания по време на двубоя със "Стяуа", а от Разград внесоха обжалване.

"Ще бъде едно неповторимо преживяване и се надявам да е положително, каза халфът Светослав Дяков. - Гледахме "Ливърпул", но това е отбор, познат на цял свят. Предполагам, че и вие журналистите можете да направите анализ. Много силен тим, който също има своите слабости, а ние трябва да си намалим грешките до минимум. 

В Англия няма посредствени отбори, но "Ливърпул" подцени "Вила" и си изпати. "Лудогорец" преследва добра игра и победа на "Анфийлд". Всяка спечелена точка ще е ценна за нас. Респект имаме към всички, но нямаме страх от никой. Играем 11 на 11, всички сме хора."

С мъжкия отбор замина и юношеската формация за своя двубой в Шампионската лига до 19 години. Срещата с младежите на "Ливърпул" е от 16:00 часа наше време - отново във вторник.