"Ливърпул" подчини "Челси" във Висшата лига - 2:0, четири кръга преди края. Това бе последният силен съперник, с който "червените" играха през сезона. Счита, че до края те няма от кой да загубят и само трябва да се надяват "Манчестър Сити" да сбърка някъде. 

"Гражданите" изостават на две точки, но имат и мач по-малко. Тяхната програма е по-тежка - играят с "Тотнъм" (идния уикенд) и "Манчестър Юнайтед".

"Ливърпул" взе трите точки благодарение на два гола за по-малко от три минути в началото на второто полувреме. В 51-ата Садио Мане откри резултата, а в 53-тата с поредния си шедьовър (страхотен шут в горния десен ъгъл на вратата) Мохамед Салах удвои.

"Червените" натиснаха още от първите минути. Те имаха няколко възможности преди почивката. "Челси" също организира добри атаки.

След двойния удар в началото на втората част "сините", които до днес имаха доста добра серия срещу този съперник, опитаха да отвърнат. Еден Азар бе близо до това да върне интригата, но уцели греда, след като бе изведен на чиста позиция. 

Азар имаше нова ситуация, а малко след това и Гонсало Игуаин. Постепенно "Ливърпул" овладя отново ситуацията на терена и ликува след края.

"Челси" е четвърти - на точка от третия "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед" е с две по-малко, а "Арсенал" с три, но всички отбори, замесени в битката за местата за Шампионската лига, имат мач по-малко от "сините". "Топчиите", които в понеделник играят с "Уотфорд", са с два по-малко.

По-рано днес "Манчестър Сити" спечели с 3:1 като гост на "Кристъл Палас".