"Лудогорец" победи "Левски" с 2:0 на стадион "Васил Левски" и си върна аванса от три точки пред ЦСКА-София в класирането на Първа лига. Това е втора поредна победа на "орлите" насред София срещу "сините" с този резултат. Разликата е само, че предишната наскоро беше на "Герена".

Слабо съдийство на Ивайло Стоянов (за кой ли път?!), два червени картона и напрежение по трибуните са сред останалите неща, с които ще запомним двубоя. "Лудогорец" прекъсна серия от три поредни мача без отбелязан гол.

Клаудиу Кешеру откри в 37-ата минута, но преди това трябваше да бъде изгонен заради удар в лицето на съперник. След почивката символичните домакини имаха претенции за дузпа за нарушение на Вандерсон срещу Иван Горанов в наказателното поле.

В 80-ата Козмин Моци удвои от дузпа. Малко преди това Горанов бе изгонен заради нарушението срещу откъсналия се Якуб Шверчок. Моци пък подразни феновете на "Левски" в сектор "Б". Десетки от тях опитаха да нахлуят на терена. Бяха удържани от стюарди и полиция.

Румънецът също пое към съблекалнята по-рано - заради провокацията, а запалянко на "сините" скочи върху предпазния тунел в сектор "А", счупи пластмасата и падна долу на пистата.

Снимки "Диема Спорт", тв екран

"Левски" вече изостава на девет точки от "Лудогорец" и на шест от ЦСКА-София. Идната събота е сблъсъкът ЦСКА-София - "Левски".

Столичният тим имаше проблеми с контузени и наказани защитници, така четворката отзад бе доста експериментална. Полузащитникът Хали Тиам игра като централен защитник, а в състава бе върнат извадения до края на сезона Милош Цветкович.

Напълно логично "Лудогорец" започна по-активно и с типичния си стил на игра с продължително владеене на топката. "Левски" пък предприе по-пасивна роля - с преса в средата на терена и контри.

Играчите на Георги Дерменджиев така два пъти отнеха топката и се откриха добри възможности пред Станислав Костов, но той не намери най-добрите завършващи решения.

От средата на полувремето "Лудогорец" вече имаше игрово предимство. Моци уцели греда с глава след центриране от свободен удар. Последва разбъркване в наказателното поле. 

В 37-ата минута шампионите избродираха добра акция и Кешеру вкара на празна врата, а след това неволно налетя на своя съотборник Адриан Попа. Голмайсторът обаче можеше да не бъде на терена тогава.

В началото на втората част "Лудогорец" пропусна рано да реши всичко. Грешки на Горанов доведоха до ситуации за Яцек Горалски и Сисиньо. Така се стигна до ситуацията в 69-ата с подминатото от рефера съприкосновение между Вандерсон и Горанов в пеналта на отбора от Разград.

В края се стигна до грозните сцени заради поведението на Моци - радост пред публиката на "Левски". Освен опитите за нахлуване към терена полетяха предмети. "Сините" ги чака наказание от БФС.

Снимки "Диема Спорт", тв екран

Единственият положителен факт за "Левски" е, че в състава днес като титуляри и резерви играха неколцина юноши и те се представиха добре, особено халфът Илия Юруков.