Дисциплинарната комисия на БФС очаквано присъди минимално наказание на Козмин Моци от "Лудогорец" - 1 мач и 400 лева глоба. Румънецът вдигна победоносно ръце пред сектор "Б" след гола си от дузпа за крайното 2:0 в края на мача срещу "Левски" на ст. "Васил Левски". 

Тази проява му костваше втори жълт и червен картон. Санкцията от ДК е заради самото изгонване и е стандартна. Човек от комисията, пожелал анонимност, уточни пред Клуб Z, че нямало член в дисциплинарния правилник, по който Моци да бъде лишен от състезателни права за повече.

Комисията не тълкува проявата му като провокативна - той просто е вдигнал победоносно ръце, не е показал неприличен или агресивен жест. 

А действието на защитника едва не доведе до грозни сцени, тъй като фенове на "сините" навлязоха на пистата и не оставаше много да нахлуят на терена.

"Левски" е глобен с общо 6000 лева от мача. По 2000 лв. за хвърлени предмети по терена и навлизане на публика, по 1000 лв. за нецензурни скандирания и за невъздържано поведение на помощник-треньора Димитър Иванков. Той е лишен от правото да седи на скамейката за един двубой.

Няма предупреждение за лишеване от домакинство, нито пък решение "Левски" да заплати за въстановяване на счупения от запалянко предпазен тунел на сектор "А". Може би защото "сините" бяха домакини на срещата и ще уреждат този въпрос с Национална спортна база по друг ред.