Ръководството на "Левски" символично "издърпа ушите" на своя втори капитан Иван Горанов. С футболиста е разговаряно, той ще понесе и наказание, но въпреки това клубът застава зад него.

Причината е видео, което се появи в социалните мрежи тези дни. В клипа Горанов лудува пред камера с още двама свои приятели. Клуб Z не го публикува, тъй като съдържа срамни кадри. Записът е отпреди две години, но независимо от това "Левски" не оправдава постъпката на защитника.

В събота "сините" играят срещу ЦСКА-София и подозират, че разпространението му сега цели провокация преди сблъсъка.

Вижте съобщението на сайта на "Левски":

"Позиция относно Иван Горанов

Левскари,

Днес станахме свидетели на жалък опит за провокация преди съботната среща срещу „ЦСКА-София“. В много удобен момент „доброжелатели“ разпространиха клип на футболиста на „Левски“ Иван Горанов отпреди повече от 2 години. Ясно е, че поведението на Иван на кадрите е недопустимо. За професионален футболист със сигурност, а за играч на любимия „Левски“ е направо немислимо да се държи по този начин и никакви извинения в стил „грешките на младостта“ не са валидни. Ръководството на „Левски“ осъжда подобно поведение и ще проведе сериозен разговор с Горанов, след който ще прецени какво наказание да му наложи.

Вторият капитан на „Левски“ също така поиска да заяви следното пред всички Вас:

„Първо искам да се извиня за това видео, което далеч не подхожда на един футболист на Левски, а още повече и капитан. Няма да се оправдавам с това, че е от повече от две години и че съм бил млад и т.н. Съжалявам искрено за поведението си, но откакто се завърнах в „синия“ клуб смятам, че давам максималното от себе си на терена, винаги играя до последните си сили за „синята“ фланелка и за всички Вас по трибуните. Надявам се, че и извън терена съм показал какво означава да си футболист на „Левски“ и какъв пример трябва да се дава на децата и младите футболисти и привърженици. Никога повече няма да допусна подобна грешка, защото вече знам какво е да си професионален футболист и искам Вие да се гордеете с мен.“

Ръководството на „ПФК Левски“ застава твърдо зад Иван Горанов и вярва, че той има нужните качества да защитава цветовете на клуба и да бъде пример за подражание на подрастващите."

Днес футболистите на "Левски" отдадоха почит на починалото клубно величие Александър Костов. Това стана на обособено място на стадион "Георги Аспарухов". Поклонението пред Сашо Костов е в сряда от 12 часа в храма "Света София".