Кубрат Пулев е изпуснал мач за световната титла с Антъни Джошуа на стойност 10 милиона долара, твърди специализираният сайт "Боксинг нюз 24". И се позовава на американския промоутър на Кобрата - Боб Аръм, с могъщата агенция на когото българинът подписа договор наскоро.

Причините да не може да се организира такъв двубой били две - първата е замразеният лиценз на Пулев в щата Калифорния заради "Целувкагейт". 

Всичко тръгва от пропадналия мач на Джошуа с Джарел Милър на 1 юни в зала "Медисън Скуеър Гардън" в Манхатън, Ню Йорк. Американският боксьор е дал положителен резултат за забранен препарат, втората проба не е отворена, но това почти винаги е формалност.

Мениджърът на британския световен шампион се свързал с Аръм заради Пулев, но колегата му казал, че сагата с лиценза осуетява плановете за такъв сблъсък. На 14 май Спортната комисия на Калифорния ще разгледа казуса, като ще изслуша и двете страни. Ако решението бъде потвърдено, Кобрата автоматически ще загуби права за цяла Америка. 

Както ви информирахме още вчера, Хърн не може да чака до 14 май, защото дори при положителна развръзка за Кубрат такъв двубой не може да се организира за две седмици.

Така - за съжаление, на този етап Пулев отпада от сметките. Най-тежкият ни боксьор при професионалистите е официален претендент на IBF, но Хърн и Джошуа имаха в полезрението си други опоненти.

Пред британската преса импресариото се оплака, че за последните 24 часа е потърсил близо 20 боксьори, но повече от половината от тях са били ангажирани или просто са отказали.

Според "Боксинг нюз 24" другата причина за отрицателния отговор на Аръм било желанието му да противопостави Пулев първо на Тайсън Фюри, когото представлява в Съединените щати. Преди седмици се появиха слухове за такъв мач, тъй като бившият световен шампион за момента не иска за излезе на ринга нито срещу Джошуа, нито срещу другото голямо име в дивизията - Дионте Уайлдър.

Вчера британският в. "Дейли мейл", в който Еди Хърн понякога пише като колумнист, публикува списък с пет потенциални съперника на Джошуа и Пулев беше поставен на трето място. Като най-вероятни негови съперници се сочат Луис Ортис и поляка Адам Ковницки.

Джоузеф Паркър, победен много трудно от Джошуа през март миналата година, пък сам си предложи услугите.