Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира от Мастърс 1000 в Монте Карло - 4:6, 1:6 срещу шампиона Рафаел Надал. Това е 12-а загуба на първата ни ракета от 13 двубоя срещу Краля на клея.

Българинът се представи добре в първия сет, но във втория испанецът не му остави никакъв шанс. Преди година двамата спориха на полуфинал. Димитров не може да защити точките си и ще изпадне от топ 40 на световната ранглиста.

В първия сет Надал проби за 3:1, след което затвърди. Димитров намали резултата и върна пробива. Последва изравняване. В тези минути най-добрият ни тенисист играеше уверено и с класа.

Качеството на тениса бе много високо, а публиката аплодираше и двамата. Надал взе подаването си за 5:4 и в решителния момент отново направи брейк, което му донесе победа в сета след 6:4.

Във втората част Рафа не се бави много. Той дръпна с 3:0, след като проби гейм преди това. Димитров прекъсна серията му, но за кратко. Последва нов рейд от три поредни гейма - 6:1 и 2:0.

В следващия кръг Надал ще срещне аржентинеца Гуидо Пея. А Григор ще участва на турнира в Барселона (категория ATP 500), за който получи "уайлд кард".

Турнирът в Монте Карло напуска и Доминик Тийм, който се провали срещу сърбина Душан Лайович - 3:6, 3:6.

Новак Джокович е на четвъртфинал след 6:3, 6:0 над Тайлър Фриц (САЩ). В следващата фаза сърбина ще срещне Данийл Медведев, преодолял Стефанос Циципас - 6:2, 1:6, 6:4.