Столичната кметица Йорданка Фандъкова не отговори еднозначно тази сутрин на въпроса в студиото на бТВ ще се кандидатира ли наесен за кмет отново.

"Все още не съм взела решение - искам да напреднем в работата, да видим как изпълняваме дейностите", буквално гласеше отговорът на Фандъкова, която управлява столицата от ноември 2009 г.

Тя насочи отговора към предстоящите й дейности:

- Все още предстоят изпитания на новата отсечка на 3-ти метродиаметър;

- Идват нови 22 автобуса на природен газ;

- До края на май София ще има още 60 съчленени автобуса;

- Предстои да дойдат 22 нови трамвая.

Преди това кметицата изрази становище, че прословутата сграда "Златен век" на фирма "Артекс" в момента практически е с изтекло разрешително. Тя обаче неколкократно направи уговорките, че не е юрист, и че това е мнението и на главния архитект, но той също "е един вид страна" в този спор. Най-важната дума имат ДНСК и евентуално - съдът.

"Моето мнение за строителството в тази зона на София - в жк "Лозенец", е това, което е заложено в общия устройствен план от 2007 г. Заложеното там е строителство на доста по-ниска сграда", каза тя. На това водещият уточни, че става въпрос до 8 етажа.

За ремонта на "Граф Игнатиев" тя заяви, че преди него улицата е била "в безобразно състояние дотолкова, че мен като кмет да ме е срам да минавам по нея". Кметицата напомни, че обсъжданият ремонт не е само настилката, подменени са ВиК, която е на над 100 години, топлофикационна мрежа и др. 

По повод прословутите "перки" и други заградителни съоръжения, които постоянно предизвикват или насмешка, или пък хората системно се нараняват на тях, тя каза, че КАТ настоятелно препоръчва да има такива прегради. Не уточнява какви да са.

На пострадалите кметицата напомни, че е съвсем очевидно, че улицата, докато не е приета, представлява все още строителен обект.