Публикуваната версия на доклада, изготвен от специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър, не съдържа нито едно доказателство за намеса на Русия в американските избори. Това заяви днес пред журналисти Георгий Борисенко, директор на отдела за Северна Америка в руското външно министерство, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Докладът потвърждава липсата на каквато и да било аргументация, че Русия се е месила в американските избори. Там няма нито едно доказателство. Фактически авторите на доклада сами се разкриха, че нямат такъв доклад", каза руският дипломат.

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков американските данъкоплатци би могло да проявят интерес за какво са похарчени държавните средства, отпуснати за дейността на специалния прокурор.
В разговор с журналисти президентският прессекретар изрази днес недоумение във връзка с качеството на доклада на Мълър.

"Съжаляваме, че документи с подобно качество пряко влияят върху хода на развитието на двустранните руско-американски отношения, които бездруго не са в най-добро състояние", каза той.
"Ако говорим не толкова сериозно, у нас от такъв доклад би се заинтересувала Сметната палата - за какво са били похарчени парите на американските данъкоплатци (. . .) Тези въпроси нека си задават самите американски данъкоплатци", добави той.

Докладът на Мълър "във вида, в който бе публикуван", не съдържа според Песков "никаква нова информация", нито аргументирани доказателства, че Русия се е месила в изборния процес в Америка.

"Както и досега, не приемаме подобни обвинения" - такава намеса не е имало и "публикацията (на доклада) отново потвърждава това", допълни говорителят на Кремъл.