Активисти на ГЕРБ от няколко малки южни града се надпреварваха колко човека ще се явят на срещи с бившите депутати Цветан Цветанов и Делян Добрев. И двамата напуснаха парламента заради разкритията около "Апартаментгейт". Вчера заместник-председателят на партията на Бойко Борисов и народни представители посетиха Ивайловград, Свиленград, Любимец и Харманли. Там те разказваха за успехите на правителството и агитираха да се гласува на евроизборите.

В Ивайловград срещата започна в 12:00 часа, но час преди това в залата бяха заели места симпатизанти, членове на ГЕРБ. Сред присъстващите имаше служители на общинската администрация, учители, ръководители на общински и държавни структури.

Гостите - Цветан Цветанов, народните представители Евгения Ангелова и областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев, бяха посрещнати първо в кметството, където си направиха снимки.

След това се отправиха към салона на местното читалище, който бе спонтанно пълен.

Важните гости приканиха ивайловградчани да гласуват на престоящите избори за европарламент. Цветанов изтъкна успехите на партийното правителство, което осигурило пари за саниране. Каза, че европейски бюджет за България в периода 2021 - 2027 е с  4 млрд. лв. повече от досегашния.

Срещата продължи малко повече от половин час, а след това гостите заминаха за Свиленград.

Тук срещата бе от 15:00 часа в залата на Общината, а на официалната трибуна бе зам.-кметът Мария Костадинова. Цветан Цветанов разказа за успехите на правителството на ГЕРБ и за милионите, които е отпуснало на Свиленградска община.

Сред публиката имаше общински служители, учители от градини, училища.

В Любимец партийните активисти също бяха посрещнати като важни гости в центъра на града. И тук срещата се състоя през работно време за служители, учителки от детски градини, педагози и учители от учебните заведения.

Сред гостите се присъедини и депутатът Георги Станков, който е от Любимец.

Цветанов обеща по време на предизборната кампания да не отговарят на агресията на опонентите си с агресия. И заяви, че от ГЕРБ ще се стремят да показват на хората какво са направили и какви са целите ни занапред.

В Харманли среща бе в пенсионерки клуб, а домакин на форума бе кметът на Харманли Мария Киркова. Сред присъстващите бяха малко актвисти на ГЕРБ и общински съветници от ГЕРБ, селски кметове.

Цветан Цветанов посети и родния град на Делян Добрев - Хасково. Там двамата се разходиха по централните улици на града.