Любослав Пенев няколко пъти заяви, че няма желание да коментира съдиите, но въпреки това го направи и днес - на брифинга си преди съботния мач ЦСКА-София - "Левски" от Първа лига. Все пак добави, че ще продължи да се занимава с реферите, "ако продължават да се отнасят по този начин".

Репортерка два пъти попита треньора на "червените" за добила популярност реплика на помощник-треньора на "Септември" Мариян Христов след полуфинала за Купата с "Локомотив" (Пловдив) - 0:4, по повод съдията Станислав Тодоров от Шумен. Той ще изведе утре двата тима на стадион "Васил Левски".

"Пихме по едно-две "Шуменски" през първото полувреме и после ни беше тежко", заяви Христов пред "Диема Спорт".

При второто напомняне за "бирената шуменска" реплика, днес Любо Пенев заяви следното:

"Ако трябва ще го сменим с друго, не е проблем (бел. ред. - пивото). Какво трябва да кажа? Аз съм дал отговор много пъти и той е почти един и същ. Ние мислим за футбол. Не искам да се занимавам със съдии и с БФС.

Но няма да спра да се занимавам, ако продължават да се отнасят по този начин. Не се предавам допоследно.

Пречат, тези хора пречат по този начин. И го знаят много добре. Лошото и жалкото е, че го правят нарочно. С цел. И затова нашият футбол като цяло се намира на едно доста, доста, доста посредствено ниво. И клубен, и национален."

"Така че, ще уточним - "Шуменско" ли ще бъде, "Пиринско" ли, "Софийско"... Ще видим."

"Има определени съдии, които се държат много арогантно, нахално, усмихват ти се лекичко и си правят каквото си искат. Аз искам да говорим за футбол, цяла седмица се готвим за футбол, а не да коментираме определени елементи”, не изневери на стила си бившият капитан на "Валенсия".

ЦСКА-София е в серия от две поредни загуби от "Левски".

„Влизаме в този мач като основен конкурент за титлата. Радвам се на постигнатите резултати, доволен съм и искам да продължим по същата линия, каза треньорът. - Такава е програмата за всички, но сме длъжни да се справим, щом се целим в най-високото място. В момента всички са на разположение.”

Той каза, че Тиаго Родригес е на линия и предстои за вземе решение дали да заложи на халфа като титуляр.

„Не искам да хваля никого и не искам да си слагаме излишно медали, но отборът играе добре, вдигнахме нивото, стараят се футболистите във всяка тренировка. И това се вижда във всеки един мач, което ме радва. За кратко време успяхме да изградим един стил, който ще поддържаме. Отборът е с амбиции и настроение, което е много важно преди всеки един мач. Работим, за да печелим всички мачове.

Никой не трябва да се отпуска, както онзи ден в мача с "Ботев". Не искам да правим подаръци под никакъв вид на противниците”, каза още специалистът.

Пенев заяви, че има отбори, които са "съюзени" срещу ЦСКА-София:

„Не изключвам нито един отбор в борбата. В първата шестица всеки се бори за нещо. Никакво подценяване на никого, а има и отбори, които са съюзени срещу нас. Знаете за какво става въпрос. Никакво отказване, докъдето имаме сили. Кой е застрахован от загуба?"

По пово последното Любослав Пенев даде пример с "Манчестър Сити", който с "милиардите" за поредна година е отпаднал в Шампионската лига.