"Справедливост сега" - това е мотото на "БСП за България" за кампанията за европейските избори на 26 май. Днес социалистите представиха в цялост листата си за вота в Южния парк в София с кратка програма. 

Събитието им силно бе ядосало премиерът Бойко Борисов, който малко по-късно се появи на предкампанийна проява на ГЕРБ и обяви как "и Южен парк им направихме да има къде да се събират". 

Мотото на ГЕРБ на предстоящия вот за евродепутати е "Европа ни чува". Въпросният изборен слоган не е съвсем нов - съвсем същият бе използван преди години от НДСВ - отново на евроизбори. Това обаче явно не смущава управляващите, въпреки че от партията, основана от Симеон Сакскобурготски (който практически вкара и Бойко Борисов в политиката - б.р.), възнегодуваха.

"Тръгваме за европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече на битка за "Справедливост сега", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Според нея е необходима справедливост "днес, не след пет и десет години и не с празни и кухи обещания".

Председателката на социалистите призова българите да гласуват и да не бъдат безучастни наблюдатели, а активни съзидатели на достойна България и справедлива Европа и се обяви за промяна на модела на управление. И обвини ГЕРБ, че са отчуждили България от европейските ценности.

На сцената днес се качиха всички кандидат-евродепутати от БСП - в това число и първоначално нежеланият в нея лидер на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Той и водачката Елена Йончева стояха на трибуната един до друг. Станишев също говори пред социалистите, речи дръпнаха и останалите кандидати. Иво Христов напривер обяви как "Брюксел се е отдалечил от хората", затова БСП трябва да прати в Европейския парламент критично мислещи хора, които да променят това. 

Президентът на ПЕС пък каза: 

„Европейската идея създаде мир, роди идеята за взаимното добруване между нациите в Европа и разви социалната държава. Тази Европа десетилетия я разрушават десните. Ние сме тези, които трябва да дадем решителен отпор на разрушаването на европейската идея."