Новият шеф на парламентарната група на ГЕРБ - Даниела Дариткова, вярва, че избирателите ще оценят смиреността на управляващите и поетата отговорност след разкритията около "Апартаментгейт" и оставките в кабинета.

„Координираната стратегия за атака срещу политическа партия ГЕРБ даде своите резултати. Ние, разбира се, сме отчели и негативите и позитивите. Винаги можем да се смирим и да понесем отговорността и го правим последователно, отново за разлика на нашите опоненти. Аз смятам, че тези нагласи, които се отчитат сега ще променим в хода на дебата ва европейските избори, като представим политики наистина, които могат да бъдат защитавани от нашите евродепутати“, коментира в интервю за БНР Даниела Дариткова.

Тя смята, че БСП като "главна опозиционна сила" не са дали конкретика за промяна на статуквото според тях в България.

„Това, на което сме заложили, е именно личности, които са вече познати в Европа, които са се доказали с инициативите, които са реализирали с досегашното си присъствие в Европейския парламент“, смята Дариткова.

А в БСП са заложили на нови личности, които тръгват от позицията на битката тук във вътрешнополитически план с ГЕРБ.

"Но все пак нека да си представим как ще изглежда България в Европейския парламент, когато първото действие, което ще се предприеме срещу водача на листата на БСП, е искане за отнемане на имунитета му. Защото - ще припомня, че г-жа Елена Йончева е обвинена за парне на пари в особено големи размери“, добави Дариткова.