Почина Красимир Безински - един от най-големите защитници в историята на ЦСКА. Той си отиде на 57-годишна възраст след продължителна битка с рака.

Бези, както ще продължи да бъде наричан, бе част от славния тим на "армейците", елиминирал "Ливърпул" и достигнал до полуфинал за Купата на европейските шампиони през 1982 г. 

След това играеше и в тима, изкачил тази фаза за КНК през 1989 г. Той е един от двамата футболисти в историята на ЦСКА (и на родния футбол) с два полуфинала. Другият е Георги Димитров-Джеки.

Красимир Безински записа 245 мача за "червените" и 25 за националния отбор. През миналата година по това време стана помощник-треньор на ЦСКА-София.

Беше сърцат и всеотдаен не само на терена, а също за приятелите и близките си хора.

Клуб Z изказва съболезнования на близките на Красимир Безински. Плоклон пред паметта му.

Ето какво написа официалният сайт на ЦСКА-София:

"Армейци,

легендарният Красимир Безински ни напусна на 57-годишна възраст след продължителна битка с рака.

Той има записани 245 мача в "А" група с червения екип между 1981 и 1989 и през сезон 1992-1993. В европейските клубни турнири с ЦСКА има 31 мача и 1 гол. Част е от митичния тим, който достига до полуфинал за Купата на европейските шампиони през 1982. През 1989 участва в кампанията на армейците, която води до полуфинал за Купата на носителите на купи. Във визитката си има още пет титли на България с ЦСКА, както и шест Купи на България. Легендарният бранител изиграва и 25 мача за националния отбор на България.

Изказваме своите искрени съболезнования към всички близки на Красимир Безински!

Поклон пред паметта му!

Легендите не умират!"