Лидерът на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов коментира пред бТВ продължаващия скандал с "Апартаментгейт". Според Атанасов този скандал със сигурност ще повлияе върху предстоящите европейски избори.

"Не може скандалът с апартаментите и терасите да не се окаже влияние върху изборите. При нас има диктатура, но на алчната посредственост", коментира Атанасов.

Според него в този казус може да се говори и за пране на пари.

"Очевидно става въпрос за пране на пари от тези, които купуват. Те плащат под масата, защото не искат да доказват произхода на средствата си", каза Атанасов.

И попита дали всичко ще свърши само с подаването на оставки.

"Има много сериозно напрежение в българското общество, хората вече са осъзнали, че основния проблем идва от тези, които упражняват властта и затова са толкова чувствителни по темата с апартаментите. Проблемът не е в това кой каква собственост има, проблемът е в това, че няма институции действащи, които би трябвало да проверяват фактите, които се съобщават от политиците и други хора в техните декларации", каза Атанасов.

Той изтъкна, че когато набалижат избори Бойко Борисов винаги вади историята с дядо му, който е бил убит от комунистите. Според него у лидера на ГЕРБ се наблюдава страх.