Пет кръга преди края на първенството на Втора лига вече е ясен първенецът и сигурен участник в Първа лига от следващия сезон - "Царско село".

Днес тимът направи 0:0 в домакински мач срещу ЦСКА 1948 и има 18 точки аванс пред "Арда" (Кърджали) и "Монтана", които са втори и трети. ЦСКА 1948 е четвърти на 3 т. от подгласниците на "царете".

Двубоят в едноименния столичен комплекс започна с минута мълчание в памет на починалия бивш футболист на ЦСКА Красимир Безински. Домакините бяха подготвили и фланелка с името на защитника и неговия номер - 4.

В 27-ата минута Реян Даскалов от "Царско село" получи директен червен картон и гостите получиха числено предимство, но до края на срещата дори не успяха да притиснат своя съперник.

Те успяха да стигнат само до една възможност за гол в края на срещата, когато Янко Сандански удари греда от свободен удар. Отборът на треньора Никола Спасов можеше да открие резултата след почивката, но юношата на "Левски" Атанас Кабов пропусна.

Собственикът на "Царско село" Стойне Манолов заяви пред медиите след срещата, че ще направи солидна селекция за елита, в който тимът му нямало да бъде в ролята на "Верея".