Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун ще посети Русия за преговори с президента Владимир Путин, потвърди днес севернокорейската телеграфна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс, ТАСС и БТА. 

Агенцията отбелязва, че срещата ще бъде "скоро", но не уточнява времето и мястото. По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери в Москва, че подготовката на срещата е на път да приключи и че тя ще се състои до края на април. 

Южнокорейската агенция Йонхап предаде, че Ким Чан-сон, главният съветник на Ким Чен-ун, е бил видян в неделя във Владивосток. Това поражда предположения, че срещата на върха ще бъде в този източен руски град в дните около 24 и 25 този месец.

Организацията Ен Кей нюз (NK News), която следи събитията в Северна Корея, публикува на уебсайта си снимка как работници поставят флаговете на Русия и КНДР около Далекоизточния федерален университет във Владивосток, съобщи Ройтерс.

Според агенцията с визитата си в Русия Ким цели да спечели международна подкрепа за своите планове за икономическо развитие след провала на втората му среща с Доналд Тръмп през февруари в Ханой.