Движение България на гражданите (ДБГ) няма да участва в европейските избори, за да не влиза е поредната "братоубийствена битка между десни партии". Това съобщиха от формацията.

От ДБГ посочват, че през изминалите шест месеца са провели задълбочени преговори с представители на всички партии от автентичното център-дясно пространство.

"Усилията ни да изградим широко демократично обединение, основаващо се на принципите на равнопоставеност и партньорство бяха отхвърлени. Желанието ни да работим заедно за излъчването на най-малко един евродепутат, който без колебания да стане представител на автентичната десница в групата на Европейската народна партия, получи насрещен отказ. На предстоящите Европейски избори българската десница ще се яви разделена – едната част се съюзи с ГЕРБ, другата участва в тактическа коалиция, третата ще се яви самостоятелно. Нито един от тези 3 формата няма силите или желанието да спре популизма и да разбие корупционния модел на управление в държавата. Докато продължават деструктивните действия и битките за надмощие вдясно, демократичните хора винаги ще губят войната за България", коментират от ДБГ.

Затова според тях най-морално е да не участват на европейските избори и да съсредоточат усилията си за местните избори "в борбата за събаряне на феодалните крепости на ГЕРБ и БСП в българските общини".