"Атака" внесе днес в Централната избирателна комисия листата си с кандидати за членове на Европейския парламент.

Тя е съставена изключително и само от хора без предишна политическа кариера, избрани чрез телевизионното шоу по партийната телевизия "Алфа" - "Политическа академия".

След като преговорите между тримата "патриотични" партньори в управлението - ВМРО, НФСБ и "Атака" - в крайна сметка се провалиха, без да са започвали, Волен Сидеров обяви, че ще състави листа с млади хора, избрани чрез телевизионно шоу. Три седмици зрителите на "Алфа" гласуваха с смс-и (на обичайна тарифа), за да отсеят 15 финалисти, а после наредиха листата отново със смс-и. На последните две места влизат двамата с най-високи резултати от отпадналите кандидати.

В добавка всички кандидати поеха ангажимент, че ако влязат в ЕП, ще даряват 80% от заплатата си за "български таланти". 

В крайна сметка кандидатите са от цялата страна, и ако от "Атака" са направили нужната проверка съвестно, би трябвало да са неосъждани, нечленували в политическа партия, неучаствали в избори досега, без заведени дела срещу тях в момента. Възрастта на първите 15 варира между 27-43 години. 

Лидер на листата е 37-годишният Георги Димов. Завършил е археология и история и е защитил докторат в Софийския университет. В момента е главен асистент в БАН, геополитически анализатор, автор на редица международни научни статии в сферата на историята, културата, изкуството и геополитиката. Владее английски, руски, френски, италиански, латински език, представят го от "Атака".

Според него основен проблем на България е лошата демографска политика, злоупотребата на политиците с "циганите и турците, които според мен са българи" и паразитирането на "патриотичните" партии върху "патриотичната" кауза.

"Трябва да вярваме в Бог и в държавата", призовава той от ефира на "Алфа" ТВ.