Бойко Борисов дълго време усещаше рефлексите на обществото, но вече се освети, след като стана ясно, че всички решения зависят от него. Това заяви бившият зам.-шеф на ДПС Осман Октай в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+ и TV 1. Според него всяко действие на Борисов вече е грешка, а избирателите го приемат като "пунта мара". Самият Борисов преди дни използва този израз, когато коментираше връщането на заместника си Цветан Цветанов като сътрудник към групата на ГЕРБ, след като малко преди това подаде оставка като депутат.

"Обикновеният човек казва, че няма как Борисов да не е знаел далаверите на Цветанов, на министрите, след като всичко знае. Той се дразни, той се обижда, че не му се кланят, че не му признават. Всяко негово действие е грешка. Дори автомагистралите вече не хващат дикиш. Атаката срещу Елена Йончева, те (избирателите - б.р.) викат - пунта мара. Всичко е пунта мара. Това вече не връща в него доверието. Дори приближени до него социолози изведнъж показаха, че БСП изпреварва ГЕРБ. Той симпатизира на Ердоган, на дикаторите. Когато ти държиш цялата власт да кажеш, че върви пълзящ преврат, това вече ядосва хората. Помните, как Борисов каза "вие сте прости, и аз съм прост". Сега обаче той всичките ги изкарва - аз мога да ви управлявам, независимо, че вие не ме разбирате. Той тепърва ще допусне много грешки", смята Октай.

Според него отстаняването на Валентин Златев от шефския пост  в "Лукойл" отслабва и Борисов.

Октай каза още, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган кадрува в цяла България още от времето, когато бе коалиционен партньор на Симеон Сакскобургготски. Според него в малките общини всички държавни служби са се оплели като "организирана престъпна група".

"На празния стол на Илия Павлов сложиха Делян Пеевски. Той стана касиера. При разкостването на КТБ и разпределението на 4 до 6 млрд. всеки получи някакъв пай. Но има следи. Ако си получил нещо се знае, ти си зависим и си подходящ да изпъляваш определена роля. За това няма свобода на медиите. Всеки, който е взел своя пай, е вече зависим. Има хора с десетки милиони", каза Октай.

И разказа случай за една "дама, туркиня от Добрич", която му разказала как по нареждане на Доган отишла при Цветан Василев. На другия ден регистирали на нейно име фирма и в банковата й сметка влезли 60 млн. лв. от КТБ като фирмен заем. След това и донесли списък на кои хора трябва да прехвърли тези пари.

"Касиерът, който е разпределил тези средства, е това момче Пеевски. Цветан Василев казва - по него пращах 100 хил. евро всеки месец на Цацаров. Той (Василев - б.р.) е изнесъл достатъчно документи", каза още Октай.

Според него всички искат да се дистанцират от Доган, включително "т.нар. патриоти, независимо че управляват заедно". Октай смята, че листата на ДПС за евровота, в която Пеевски е на второ място, е провокация към избирателите на ДПС, защото в нея няма човек от Кърджали, Разград, Силистра, Търговище.

"Да те е срам, че си бил зам.-председател на тази организация", каза Октай.

Според него чрез Доган задкулисието контролира всеки, който дойде на власт. Той смята, че за създаването на алтернативата гражданите търсят първо елиминацията на ГЕРБ, а след това ще дойде ред и на другите, "когато ще се възбуди емоцията".