Два навеса трябва да бъдат премахнати от терасата на председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Става въпрос за общо 60 кв.м., които Герогиев ще трябва да отстрани за собствена сметка, въпреки че формално е купил жилището с въпросните пристройки.

Това установи проверка на служители на районната администрация в столичния квартал "Слатина", които от ентия път успяха да влязат във въпросното жилище. Оправданието досега бе, че предишният собственик не е допускал инспекторите. 

Т.нар. барбекюта, сауна и пр. остават. Сауната се води пристройка от 6 кв.м, тип складово помещение.

"При проверката на терасата служителите - по член 223 от Закона за устройство на територията, при район "Слатина" установиха, че има изградени два навеса, които са над разрешената кота "било" на самата сграда и съответно тези навеси трябва да бъдат премахнати. Съставен е констативен акт и ще бъде издадена заповед за тяхното премахване. Навесите са правени далеч, преди последният собственик на имота да го придобие", коментира пред БНР кметът на района Наталия Стоянова.

Това означава, че ако реши, може отново да сложи покрив на арките, но той трябва да е плосък.

От думите на кметицата стана ясно и че все пак пословичната тераса на шефа на КПКОНПИ, която е на обща площ от 186 квадрата, все пак е негова собственост. Или поне е плащал данъците си за нея - е показала справка в отдела за местни данъци и такси. Всъщност целият казус тръгна именно оттам, че Георгиев не беше декларирал терасата в имуществената си декларация с оправданието, че тя се води обща част. В същото време достъп до нея няма нито един от съкооператорите му.