Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователен адрес до шефа на БФС Борислав Михайлов по повод смъртта на големия български футболист Красимир Безински, информира официалният сайт на централата ни.

Бившият защитник на "червените" и националния тим почина в понеделник на 57 г., а вчера беше погребан, като на поклонението му се стекоха много футболни хора.

Ето какво се казва в писмото на боса на ФИФА:

"Уважаеми г-н президент, 

Бих желал да изразя искрените си и сърдечни съболезнования по повод смъртта на Красимир Безински. Думите в този тежък момент са прекалено слаби, за да изразят тъгата, която изпитваме от тази загуба.

По време на състезателната си кариера Красимир Безински натрупа над 20 мача за България в периода 1980 - 1993 г. На клубно ниво ще бъде запомнен с дългогодишните си изяви за ЦСКА, с който спечели пет шампионски титли, шест Купи на България и три Купи на Съветската армия.

Той завинаги ще остане в сърцата на запалянковците като част от едно от най-славните поколения на ЦСКА, а поведението му на терена и извън него няма да бъде забравено. 

От името на международното футболно семейство бих желал да изкажа дълбоки съболезнования към Българския футболен съюз и към близките, приятелите и роднините на Красимир. Всички вие сте в нашите мисли. 

Надявам се думите ми да ви помогнат в този истински труден момент."