Театърът на Люксембург не успя да побере всички желаещи да видят световната премиера на спектакъла на Peeping Tom „Дете“. Българската публика ще има шанса да се наслади на шоуто на култовата белгийска компания на откриването на One Dance Week на 20 септември в Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив, от 20:00 ч.

„Дете“ (2019) идва след феноменалния успех на „Баща” (2014) и „Майка“ (2016), затваряйки семейния кръг на трилогията.

Детето и приказният му объркан свят са в сърцето на най-новия спектакъл на Peeping Tom. Действието проследява начина, по който децата възприемат заобикалящия ги свят, техните най-съкровени желания и най-големи страхове.

Чрез езика на тялото хореографите Габриела Каризо и Франк Шартие изучават комплексния космос на децата и интерпретират метаморфозите, през които преминава гледната им точка под постоянния натиск на емоциите, несигурността и съмненията.

Ексклузивни кадри от представлението разкриват впечатляващите декори, които реалистично пресъздават образа на митичната гора - главен герой във вселената на детското въображение.

На преобразената до неузнаваемост сцена ще оживеят чудновати и страховити създания и ще се вихрят магии и кошмари, точно както в необятната детска фантазия.

Повече за сценографията на спектакъла вижте тук. Кадри от репетициите вижте във видеото:

Публиката на One Dance Week вече се докосвала до фантастичната естетика на Peeping Tom по време на One Dance Week 2017, когато компанията гостува с втория проект от трилогията – „Майка“.

Ограничено количество билети за спектакъла „Дете“ е в продажба онлайн на Epaygo.bg, и на касите на EasyPay. Лица под 18 години няма да бъдат допускани в залата.

За повече информация следете събитието във Facebook

12-тото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс One Dance Week ще се проведе в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Билети за спектаклите се продават онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay. Поради засиления интерес към фестивала, препоръчваме предварителното закупуване на билети.