Едно име изненадва в обявения днес Идеален отбор на сезона на английската Висша лига и предизвиква коментари сред фенове, анализатори, журналисти и т.н. Сред 11-те фигурира Пол Погба от "Манчестър Юнайтед".

Останалите са в реда на нещата - шестима от шампиона и лидер в класирането "Манчестър Сити" и четирима от преследвача "Ливърпул". Така тимът е съставен само от звезди на три клуба.

Ето 11-те, за които гласуват самите играчи, членуващи в Асоциацията на професионалните футболисти:

Вратар: Едерсон ("Манчестър Сити");

защитници: Трент-Александър Арнолд ("Ливърпул"), Върджил ван Дайк ("Ливърпул"), Емерик Лапорт ("Манчестър Сити"), Андрю Робертсън ("Ливърпул");

полузащитници: Фернандиньо ("Манчестър Сити"), Пол Погба ("Манчестър Юнайтед), Бернардо Силва ("Манчестър Сити");

нападатели: Рахим Стърлинг ("Манчестър Сити"), Садио Мане ("Ливърпул"), Серхио Агуеро ("Манчестър Сити").

Попадането на Погба наистина е странно, но пък самите футболисти са гласували за него. Французинът направи силни мачове в началото на периода на Оле Гунар Солскяр, но напоследък отново е фигурант. Поне не и лидерът, който се очаква да бъде като световен шампион и рекорден за клуба трансфер със завидни физически данни...

В същото време прави впечатление отсъствието на аса на "Челси" Еден Азар. За мнозина това е най-голямата липса в състава. Няма го и Хари Кейн ("Тотнъм"), но и тримата в атаката имат по-силен сезон.