Четвъртият кръг от сезона във Формула 1 за Гран При на Азербайджан по булевардите на Баку предложи развръзка, която не изненада никого - "Мерцедес" спечели двойна победа, първи е Валтери Ботас, а втори - Люис Хамилтън.

Това се случва за 4-ти път от началото на сезона - както никога досега в историята на най-комерсиалната автомобилна надпревара. Финландецът и световният шампион имат по две победи и втори места. Ботас води с точка повече пред Люис в генералното класиране, трети на 35 т. от лидера е Себастиан Фетел ("Ферари").

Германецът се нареди на последното място на подиума и днес.

За мнозина интригата бе убита още на квалификацията в събота. Шарл Льоклер ("Ферари") имаше реален шанс да спечели първото място на стартовата решетка, но допусна грешка и катастрофира. Така той потегли десети, а днес поне зае петото място, като между пилотите на "скудерията" се нареди Макс Верстапен ("Ред Бул").

Валтери Ботас

Както и в Китай преди две седмици, големият въпрос беше кой измежду Ботас и Хамилтън ще оглави колоната след старта. Валтери отново беше първи, Люис го атакува на първите два завоя, но скандинавецът удържа.

До края в челото не се промени нищо. В заключителните обиколки Хамилтън опита някак да изтръгне успеха, но съотборникът му не трепна. Скучно състезание - отново. Добре поне, че нямаше инциденти (само веднъж излезе виртуална кола за сигурност, но не заради катастрофа), за разлика от съботния ден.