Снимка на две млади дами, целуващи се до италианския вътрешен министър и лидер на управляващите Матео Салвини избухна в Интернет.

Кадърът е необичаен, като се имат предвид хомофобските изказвания на крайнодесния лидер на Италия. 

Салвини всъщност не подозира какво се случва до него, което обяснява и ведрата му усмивка. Италианският министър се снима с поредица от свои поддръжници в Калтанисета, Сицилия, където той участва в предизборен митинг за кандидат-кмета на управляващата "Лига".

Гая и Матилде също се нареждат за снимка със Салвини, и по техни думи просто им хрумва да се целунат по време на снимката. Това е тяхната форма на протест срещу решението на италианския политик да присъства на анти-ЛГБТ конференция, организирана от зародилия се в Русия, но създаден в САЩ "Световен конгрес на семейството", организация, с която имат връзки и български анти-ЛГБТ активисти и опоненти на Истанбулската конвенция.

"Световният конгрес на семействата" организира през март във Верона тридневна конференция, на която се обсъжда "красотата на брака" и "растежът и демографския спад". Тяхната реторика приляга добре на Салвини, който също е борец за "традиционното семейство".

Гая, която качва снимката в профила си в Instagram, и тагва Салвини в него, разказва, че след целувката охраната на министърът веднага слага ръка между нея и приятелката й и ги разделя. Самият политик реагира възпитано и им пожелава приятен ден. Не става ясно дали той разбира още тогава в какъв кадър е попаднал.