Вратарят на "Порто" Икер Касияс (37 г.) е получил инфаркт на миокарда по време на тренировка и е опериран по спешност в болница, съобщава португалското радио RTP.

Бившият страж на "Реал" (Мадрид) и на националния отбор на Испания се намира в стабилно състояние, в момента няма опасност за живота му, информират медии на Иберийския полуостров.

"Касияс получи инфаркт на миокарда по време на тренировка в сряда сутринта в базата ни "Порто Гая" в Оливал. Тренировката беше прекъсната, за да може да бъде оказана помощ на нашия вратар. Той се намира в болница в Порто. Чувства се добре, състоянието му е стабилно. Проблемът със сърцето е решен", това гласи официалното съобщение на "Порто".

Касияс се е готвел за мач през уикенда от първенството заедно със своите съотборници. Прилошало му е и откаран в болница. Той ще остане там в следващите дни. За момента никой не се наема да каже дали кариерата му ще продължи. Сигурно е, че няма да слага ръкавиците до края на сезона.

Икер Касияс направи дебют за мъжкия отбор на родния си "Реал" само на 16 г. през 1999-а. Той беше на "Сантяго Бернабеу" в следващите 16 лета, като бе част от няколко много силни формации на "белите". Три пъти е спечелил Шампионската лига (2000 г., 2002 г. и 2014 г.). Пет пъти е шампион на Испания и двукратен носител на Кралската и Световната клубна купа.

През 2010 г. първи вдигна световната купа като капитан на Испания след 1:0 на финала срещу Холандия на Мондиала в Южна Африка. Беше на вратата на Ла Роха и по време на победните Европейски първенства през 2008-а и 2012 г. Записаните мачове за родината му са 167.

Икер премина в "Порто" през 2015 г. През миналата година стана шампион с "драконите".

"Реал" (Мадрид) разпространи съобщение, в които вдъхва кураж на бившия си капитан и му пожелава бързо възстановяване. Голяма част от футболния свят също изразява подкрепа за един от най-добрите вратари на нашето време.