"Всичко е под контрол. Малко се уплаших, но силите ми са непокътнати. Благодаря на всички за пожеланията и обичта", написа Икер Касияс в социалните мрежи, след като вчера получи инфаркт на миокарда и беше опериран в клиника в Порто.

На вратаря на "Порто" му е прилошало на тренировка на "драконите" в клубната им база и е откаран в болница, където е опериран. Той е в добро и стабилно състояние и вън от опасност за живота. Това заяви португалският клуб в изявление.

 

 

В часовете, след като новината обиколи света, мнозина във футболните среди пожелават на Касияс да бъде силен и да се възстанови напълно. В дългия списък личат Кристиано Роналдо, бившите съотборници на Касияс с "Реал" (Мадрид) и националния тим на Испания, настоящият страж на "белите" Тибо Куртоа, както и вечният съперник "Барселона".

Тенисистът Рафаел Надал, който е фен на "Реал", също дава кураж на своя приятел.

Икер Касияс ще пропусне края на сезона в Португалия. Медици в Испания казват пред медиите в страната, че той няма да може да продължи кариерата си, но за момента обяснимо липсва официална информация по въпроса.