Ръководството на ЦСКА-София отговори в познат стил на Любослав Пенев, който по-рано днес напусна клуба, а малко по-късно "влезе с бутонките" на бившите си шефове с позиция, публикувана във Фейсбук.

На официалния си сайт силните хора на "Българска армия" не остават длъжни на Пенев. Те иронизират постиженията на треньора и заявяват, че заплатата му е била няколко пъти по-висока от възнаграждението на цялата управа.

Също така те го призовават като е казал "А", да каже и "Б" - да посочи кой му е бил опозиция, кои са били некоректни, непрофесионалисти, кои са се опитвали да го дискредитират и т.н. и т.н.

Ето позицията на ЦСКА-София:

"Уважаеми Г-н Любослав Младенов Пенев,

Ние, ръководството на ЦСКА, сме Ви дълбоко признателни, че за тези 3 месеца внесохте изключителен професионализъм в редиците на нашия клуб. Благодарим Ви и за уникалните резултати, които постигнахте! Длъжни сме да отбележим обаче, че и възнаграждението за тази услуга беше на ниво. И то на доста добро ниво, надхвърлящо няколко пъти това на цялото ръководство заедно. Благодарим Ви за просветлението!

Не сме съгласни единствено с "търпението и справедливостта", за които споменавате. Защото ръководството по никакъв начин не Ви е дало повод за това съмнение. Все пак Вие бяхте Генералът и ние се съобразявахме единствено и само с Вас. Много Ви молим, г-н Пенев, за да е картината напълно прозрачна, като сте казали "А", кажете и "Б" и го подкрепете с необходимите доказателства и факти, за да е ясна на цялата армейска общност!

КОЙ Ви беше яростна опозиция? КОИ бяха некоректните ръководители? КОИ са непрофесионалистите? КОЙ се опита да Ви дискредитира? Посочете грешките, които допуснахме последните 3 години и на Вас не Ви стигна време да поправите!

Уважаеми Г-н Пенев, очакваме Вашите искрени отговори и напътствия. Също така сме готови да Ви приветстваме по всяко време на "Армията", Вас и екипа ви, за да продължите работата си за великия ЦСКА и да го отведете с Вашия професионализъм и компетентност до европейски и световни висини!

Вие сте завинаги в нашите сърца, г-н Пенев! Само ЦСКА!

От ръководството"

Ако имаше днес усмивки в ЦСКА-София, те дойдоха благодарение на Димитър Пенев, който заедно с Люпко Петрович, ще бъде консултант на новия треньор Добромир Митов най-малко за мача с "Черно море" в събота.

"Трябва да знаете, че треньорската професия е много дълга и много сериозна, заяви пред репортери Страгега след днешната тренировка, първа за досегашния асистент Митов като старши. - Младите треньори... такава е съдбата на треньорите. Аз съм почетен президент знаете, винаги съм помагал, и като треньор, и в ръководството съм бил. И няма да оставя и сега да не помагам. Виждате, че днес съм тук, няма да играя, но ще съм от полезно значение, което да дадем оценка на нашите състезатели. Няма да се бъркаме на новия треньор, но когато говорим помежду си, говорим за името на ЦСКА и успеха на ЦСКА." 

"Ако стана аз помощник, трябва да стана помощник и на бате Бойко, и на президента, и на премиера. Всичко това е свързано с успеха на дадения клуб, знаете ЦСКА е голям клуб от много години, тези последните една-две години нещата се сбъдват. От страна на ръководството всичко е нормално, има такива моменти, когато и големите треньори напускат", каза още Чичо Митко.

"Митов беше помощник на Любо Пенев, бил е мой състезател, ако пита винаги ще му помогна. Изпълнителите трябва да се събудят, всеки един играч трябва да си промени мисленето до края на мачовете. Винаги има промени, те не са нещо ново, българският футбол на този етап е така. Аз отговарям на по-обширни въпроси, тези мачове които остават до края на първенството... Жалко, че пропиляхме Купата, където вината е изцяло на самите футболисти в отделни минути. Знаеме го, Любослав Пенев е бил треньор и на други места, но тук идва напрежението, че изпускаме два мача, които не само треньорите, но и ръководството, и футболистите трябва да ги вземат тези мачове, които са възможни", завърши най-успешният български футболен треньор.