"Клубът има нужда от мен да помогна, за да има спокойствието да намери точният човек. Пожелавам на следващия треньор да промени наистина "Левски", заяви временният треньор на "сините" Георги Тодоров на пресконференцията си преди гостуването на "Ботев" (Пловдив) в събота от 20 часа.

Това бе първата му медийна изява, откакто за пореден път пое първия тим на "Герена". Юношата на клуба, който е наставник на школата, замени уволнения наскоро Георги Дерменджиев.

"Аз бях доста недоволен от първата тренировка, но през седмицата играчите се стараеха и се промениха нещата. Сега вече има някакво настроение за разлика от първото занимание. Един "квадрат" промени настроението. Понякога нещо малко може да промени всичко. Само футболистите могат да излязат от това състояние, няма друг. Аз винаги излизам с желание за победа.

Сега се изправяме срещу "Ботев", който е добър отбор, а сега е и със самочувствие. Имат единици, които да решат всеки мач. Неделев сам може да прави разликата. Ако искаме да излезем от тая ситуация, трябва да търсим победа. Няма как да се прави колектив без победи. Ако победим, ще дойде самочувствието на играчите и ще покажат това, което могат, а досега те не го правеха", заяви Тодоров. 

Новият наставник засегна по-сериозно темата за юношите, като се надява, че те ще получат повече шансове за изява в бъдеще. Тодоров вярва, че имат необходимите качества да са основни футболисти при “сините”.

"Мисля, че минаха доста добри юноши, но за съжаление на първата грешка ги приключваха. Отговорността е много голяма за сегашните, защото те трябва да извоюват своите места и продължаване на тази линия за налагане на младите. Защото ако няма резултати е нормално тя да се промени. Много малко хора искат да дойдат в по-големите възрасти в школата ни. Не се дават шансове на младите и никой не иска да идва.

Трудно се израства без игрова практика. Хубаво е, че сега шест човека от школата ще бъдат в основния състав на "Левски". Но и в треньорския екип трябва да има представители от школата. Сега всички са от там и са минали през "Левски". Димитър Телкийски е поканен от Георги Дерменджиев и имаше желание да напусне, защото така е коректно, но аз го викнах обратно.

Той започна първите си стъпки с мен и знам, че има потенциала да стане добър треньор. Останаха много малко като него - точни и почтени. Преди шест години си казах, че няма бъда старши треньор повече. Защото аз не си мълча и не искам да се създават конфликтни ситуации", обясни Тодоров.