Григор Димитров ще срещне квалификант в първия кръг на турнира от серията "Мастърс 1000" в Мадрид, но още във втория го чака Новак Джокович.

Водачът в световната ранглиста пропуска откриващия рунд - не и българинът, заради пропадането си в класацията (№49 миналия понеделник).

Това може да бъде мач №10 между двамата и българинът има само една победа, спечелена именно в испанската столица през 2013 г. Сърбинът не е в най-впечатляващата си форма след триумфа в Мелбърн през януари. Голямата му цел е да бъде в най-доброто си състояние за "Ролан Гарос", който наближава.

Димитров няма точки за защитаване в надпреварата - през миналата година той отпадна от Милош Раонич на старта. В тази част на схемата са още завърналият се на корта след контузия Хуан Мартин дел Потро, Марин Чилич, Диего Шварцман...

В Мадрид се завръща Роджър Федерер, който от три години не е играл на клей. Маестрото още не е научил първия си съперник. В неговата четвъртина е Доминик Тийм, който е сред фаворитите за спечелване на турнира. Австриецът взе титлата в Барселона.

Рафаел Надал е лидер на другата половина, а там са още Стефанос Циципас, Александър Зверев, Роберто Баутиста Агут, Кей Нишикори, Стан Вавринка и т.н.