Лоша новина за феновете на "Ливърпул" - тимът ще бъде без Мохамед Салах и Роберто Фирмино в реванша от полуфиналите на Шампионската лига срещу "Барселона" във вторник на "Анфийлд".

При това положение ще бъде истинско чудо, ако "червените" отидат на финал предвид резултата от първата среща - 3:0 за Барса.

Фирмино страда от мускулна травма - мъчи го от известно време. Салах получи удар в главата при сблъсък с вратаря на "Нюкасъл" в предпоследния кръг от Висшата лига. Оказа се, че египтянинът има сътресение на мозъка и е получил забрана да излезе на терена, дори да иска и да се чувства готов.

 

"Двама от най-добрите нападатели в света няма да са на линия за мача утре, а ние трябва да вкараме четири гола, заяви треньорът на "Ливърпул" Юрген Клоп на пресконференция. - Никак няма да ни е лесно, но трябва да се опитаме за 90 минути да завършим подобаващо в Шампионската лига. Такъв е планът. Ако успеем - прекрасно. Ако не - нека да е по красив начин."

"Салах се чувства добре, но не мога да го използвам от медицинска гледна точка, продължи германецът. - Той настоява да играе, но това няма как да стане. Получил е сътресение и има забрана."

"Ливърпул" все още води битки на два фронта. В неделя приема "Уулвърхемптън" във Висшата лига в последния кръг, но разчита и на помощ "отвън", за да детронира "Манчестър Сити". Тази вечер "гражданите" приемат "Лестър" и при успех ще си върнат първото място с точка повече.

При всички положения всичко ще се реши в неделя, когато "Ливърпул" домакинства на "вълците", а "Сити" гостува на "Брайтън".