"Манчестър Сити" изтръгна победа с 1:0 срещу "Лестър" у дома в предпоследния кръг от Висшата лига и направи нова кръчка към защита на шампионската си титла.

Успехът, върнал "Сити" на върха в класирането с точка повече от "Ливърпул", дойде трудно. Защитникът Венсан Компани се разписа с изключителен удар от разстояние в 70-ата минута.

В неделя "гражданите" гостуват на "Брайтън", а "червените" са домакини на "Уулвърхемптън".

Двубоят на стадион "Етихад" бе доста напрегнат за "Сити" и добър за "лисиците", които се представиха много силно. Треньорът им Брендън Роджърс искаше да си тръгне с нещо от Манчестър и да помогне на бившия си отбор "Ливърпул" - малко не му стигна.

Чистите голови възможности не бяха много - и за двата отбора. 

В началото на срещата "Лестър" направи добри атаки. От средата на полувремето "небесносините" поеха нещата в свои ръце. Бернардо Силва имаше отлична възможност, но ударът му бе блокиран. Домакините имаха и претенции за дузпа за игра с ръка на Джони Евънс. 

В 32-ата минута Серхио Агуеро отправи удар с глава с гръб към вратата, а Каспер Шмайхел изби топката в напречната греда и гол не падна. 

"Сити" натисна още по-упорито плед антракта, но не стигаше до чисти ситуации. В 63-тата английският национал Хари Магуайър премина половината терен и подаде Джеймс Мадисън, който шутира, но не уцели вратата на Едерсон. Тук феновете на шампионите изтръпнаха. По-нататък това им се случи още веднъж.

В 70-ата капитанът Компани се нагърби да шутира от 26 метра, вместо да търси подаване. Топката попадна в "паяжината" на горния ляв ъгъл на Шмайхел - 1:0. Луда радост за домакините.

Тя можеше да премине и в сълзи в 87-ата, когато бившият играч на "Сити" Келеши Ихеаначо имаше чиста възможност, но не уцели вратата след бърза акция на "Лестър".

"Манчестър Сити" спечели. В неделя ще бъде вълнуващо.