Руският външен министър Сергей Лавров проведе вчера разговори с американския си колега Майк Помпео във Финландия, след които предупреди, че военната интервенция на САЩ във Венецуела ще бъде катастрофална и неоправдана, предаде Ройтерс.
Двамата първи дипломати се срещнаха в кулоарите на форума на Арктическия съвет във Финландия.
Лавров каза пред репортери, че срещата е била конструктивна и че двамата с Помпео са постигнали умерен напредък по отношение на стратегическото ядрено партньорство.

Лавров каза още, че руският президент Владимир Путин и президентът на САЩ Доналд Тръмп ще имат възможност да се срещнат отново след срещата им на върха в Хелзинки миналата година.
От своя страна американският държавен секретар Помпео заяви, че е имал "добър разговор" с руския външен министър, предаде Ройтерс.

"Беше добър разговор. Обсъдихме широк спектър от въпроси", каза Помпео пред репортери.

И добави:

"Имаме интереси, които са определено различни. Изразено бе желание да започнем да опитваме и да намерим пътища, по които ние можем да постигнем действителен напредък за места, на които имаме застъпващи се интереси, колкото и тесни да са те, и се надявам, че ние можем да постигнем това", пише БТА.