Шампионът по голф Тайгър Уудс получи в Белия дом Президентския медал на свободата - най-високото отличие за граждански заслуги в Америка. Лично Доналд Тръмп го връчи на спортиста, двамата държаха речи.

През миналия месец Уудс спечели турнира "Мастърс" в Огъста, Джорджия. Това е 15-ата му голяма титла и първа от близо 11 години. Триумфът бе определен от световната преса като "най-великото заръщане в историята на спорта" - заради дългия период от време.

В тези 10 г. и 9 месеца Тигъра имаше много проблеми - на бял свят излязоха десетките му изневери, преживя развод, рехабилитационна програма, контузии, операции... Беше арестуван заради шофиране с опиати в кръвта.

Тръмп изтъкна, че Уудс е пример за подражание - заради "неутолимата му воля за победи, победи и победи". 

"Тези качества въплащават американския дух за преодоляване на граници и лимити", каза президентът.

Уудс благодари на семейството си, че винаги е било до него - и когато е бил на върха, и долу. Той беше придружен от майка си Култида, децата си Сам Алексис и Чарли Аксел и от приятелката си Ерика Хърман. 

Дъщерята на Уудс - Сам Алексис, и приятелката му Ерика Хърман.

Тайгър Уудс е четвъртият голфист с медала след Джак Никлаус, Арнолд Палмър и Чарли Сифорд - първият тъмнокож професионалист в един от най-аристократичните спортове.

Мохамед Али, Били Джийн Кинг и Майкъл Джордан са сред другите популярни спортисти, на които е оказана честта.