"След апартамент гейт идва ли магистрала гейт"?

Това попита Георги Свиленски след заседанието на изпълнителното бюро на БСП. Така той коментира новината, че Европейската сметна палата започва проверка на българските пътища.

Според Свиленски управлението на ГЕРБ е получило "европейски шамар". Той припомни, че от БСП нееднократно са подавали сигнали за проблеми по пътищата. Според Свиленски европейска проверка със сигурност ще има, а обществото щяло да разбере "защо пътищата ни са скъпи и некачествени, а апартаментите на властта - евтини".

От БСП изразиха недоволство, че премиерът Бойко Борисов ползва държавни пари, за да прави предизборна кампания. Свиленски смята, че Борисов трябва да излезе в отпуск до 26 май. От БСП внасят сигнал в ЦИК и СЕМ за това, че премиерът е в конфликт на интереси, тъй като медиите отразяват събития с него, а те реално са предизборни. Последната такава проява на Борисов бе днес в Ямбол, където той обеща пари за доизграждане на болницата в града.

"Трябваше ли господин Цветанов да си купи апартамент с асансьор, за да получи Ямбол болница с асансьор", попита Кристиан Вигенин.

При приемането на последния бюджет социалистите искали да се отпуснат 12 млн. лева, но ГЕРБ били против, а сега Борисов обещавал двойно повече пари.

Няколко дни преди посещението в Ямбол, министър-председателят бе в Раковски, където обеща държавата да финансира изграждането на околовръстното шосе на Пловдив.