"Аякс" приема "Тотнъм" в полуфинален реванш от Шампионската лига тази вечер от 22 часа. Холандският гранд спечели първата среща с 1:0, но след станалото снощи на "Анфийлд" английският тим има основания да се надява на щастлива развръзка.

Преди часове "Ливърпул" срази "Барселона" с 4:0 (0:3 в първия двубой) и е финалист за сблъсъка за отличието на 1 юни в Мадрид.

"Аякс" се устремил към "требъл". Преди броени дни тимът разгроми "Вилем II" за Купата на Холандия с 4:0 и прегърна отличието за 19-и път. А не беше печелил трофей от 2014 г. "Аякс" е и в битката за титлата в страната си.

Треньорът Ерик Тен Хаг може да разчита на всички най-добри футболисти, с които разполага за реванша с "шпорите".

"Тотнъм" е без лидера си в атака Хари Кейн, но поне се завърща кореецът Сон, който не игра през миналата седмица заради наказание. На линия са също Муса Сисоко и Ян Вертонген, който тръгна в големия футбол от "Аякс".

Така треньорът Маурисио Почетино има повече опции за състава си, отколкото в Лондон. Липсват обаче Хари Уинкс и Давинсон Санчес. 

"Тотнъм" никога досега не играл на финал в шампионския турнир, докато "Аякс" се надява да го достигне за първи път след 1996 г., когато загуби от "Ювентус" с дузпи.