„Аз съм равноотдалечен от всички партии и не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в друга насока. По-скоро аз не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет”, каза държавният глава.

Така президентът Румен Радев отговори задочно на премиера Бойко Борисов, който преди ден го обвини в близост с БСП. Левицата пък от своя страна подаде сигнал срещу премиера в ЦИК и СЕМ за това, че прави предизборна кампания на партията си ГЕРБ, обикаляйки в качеството си на министър-председател и това се случва с държавни пари. 

 
Радев повтори, че обвиненията за близост с БСП са несъстоятелни. И даде пример - шефът на кабинета му Иво Христов е напуснал президентската институция, за да се кандидатира за евродепутат от листата на социалистите. По думите му президентството не е феодална институция и всеки е свободен сам да взема решенията си.
 

„Направете си една справка колко съветници и секретари на предишни президенти още по време на мандатите на тези президенти какви постове са заемали. Така че това е нещо нормално. И г-жа Елена Йончева напусна президентството в желанието си да се кандидатира за народен представител. Моите условия са ясни – напуска се и всеки е свободен да се кандидатира за каквото си поиска”, каза държавният глава.