Илия Груев официално стана помощник треньор на "Вердер" (Бремен), обяви клубът в социалните си мрежи. 

Бившият национал и футболист на "Левски" и още няколко български и германски отбори ще асистира от новия сезон в Бундеслигата на Флориан Кофелд. Любопитно е, че наскоро първи професионален договор с "бременските музиканти" подписа неговият син - Илия Груев-младши. Той е юноша на клуба.

"Добре дошъл в семейството на "Вердер", така един от грандовете на Бундеслигата приветства Груев-старши.

"Първият ни извод от този сезон беше да направим още по-професионален треньорския ни екип занапред, коментира Кофелд. - Желанието ни е изискваме още повече от играчите в индивидуален план и да работим по-интензивно по отношение на стандартните ситуации. Илия е оптимално попълнение за нашия екип. Той дълги години беше футболист и също така вече притежава богат опит като треньор".

След края на кариерата си през 2006 г. Илия Груев остана в Германия. Той бе наставник в школата на "Рот Вайс" (Ерфурт). След това беше в "Черноморец" (Бургас) и в националния тим, преди да се присъедини към щаба на "Хайдук" (Сплит).

Последваха периоди като помощник в "Кайзерслаутерн" и "Дуизбург", преди да стане старши на тима от Северен Рейн-Вестфалия и да го изведе до Втора Бундеслига. Груев напусна "Дуизбург" през октомври м.г. и беше свързван със завръщане в родния си "Левски". 

"Очаквам с нетърпение новите си задачи в екипа на Флориан Кофелд. Той е превъзходен старши треньор, когото от дълго време ценя високо. Щастлив съм и сигурен, че заедно можем да постигнем много с "Вердер". Клубът ми е много симпатичен от дълго време с начина на работа и съм сигурен, че ще пасна добре", казва българският специалист.