"Бог спаси Шампионската лига."

С такова заглавие излиза мадридският в. "Марка" след снощния пореден футболен епос в най-комерсиалния турнир на планетата. "Тотнъм" победи "Аякс" с 3:2 в Амстердам, след като губеше с 0:2 на почивката и за първи път в историята си стигна до финал в шампионската надпревара.

Ден по-рано "Ливърпул" показно елиминира "Барселона" с 4:0 след 0:3.

Испания остана без представител на финала за първи път от 2014 г., но поне е домакин на сблъсъка на 1 юни (ст. "Метрополитано" в Мадрид).

"Колко велика е Шампионската лига!", в същия дух е и в. "Ас".

Акцентите са ясни - уникалните обрати и изненадите. Също така - атакуващият футбол и многото голове.

Интересен е разказът на холандския журналист Марсел ван дер Краан от в. "Де Телеграф" пред Би Би Си:

"Беше абсолютен шок. Нашият вестник е базиран в Амстердам. Вече имахме направени няколко страници, особено при 2:0... Включително и първа страница със заглавие със специален шрифт: "Мадрид, ние идваме. Каква брилянтна нощ". Това беше готово и за изданието ни на английски език. Тогава дойде 95-ата минута. Много бързо трябваше да осъзнаем, че имаме един час до влизането на вестника за печат. Мислиш си, че всичко е готово, а то... Беше като пирон в ковчега на вестник."

"Ливъркуул", заиграва се германското футболно списание "Кикер" с голяма снимка на своя сънародник Юрген Клоп. "Ще има ли ново чудо в неделя", пита изданието по повод последния кръг във Висшата лига с битката за титлата между "Манчестър Сити" и "Ливърпул".