Шведската музикална стрийминг услуга "Спотифай" се включи в кампанията на ЕС за мотивиране на повече избиратели да участват на евроизборите, които ще се проведат между 23-26 май тази година.

Ако сте един от 70-те милиона потребители на програмата и не сте я отваряли на 9-и май, при следващото ѝ включване ще получите съобщение за новия плейлист "Get vocal, Europe". 

В него са качени общо 28 музикални парчета на изпълнители от всяка една държава членка. Текстът на повечето от песните е на официалния език на съответната страна. 

България е представена с новия хит на Папи Ханс (Константин Трендафилов) - "Твой".

Компанията създаде плейлиста на 9 май, за да отпразнува Деня на Европа - подписването на Декларацията на Шуман на 9 май 1950 г.

Все по-малко гласоподаватели участват на изборите за Европейски парламент, като през 2014 г. броят им пада до 42 процента. Представители на "Спотифай" споделиха, че се надяват да подпомогнат усилията на ЕС да се промени тази тенденция. 

Заедно със съобщението за "Get Vocal, Europe!" потребителите ще бъдат посъветвани да посетят сайт на Съюза, на който може да намерят информация за предстоящото гласуване на всичките официални езици.

Компанията ще изпрати и второ съобщение в изборния ден на съответната държава членка (26 май за България), за да напомни колко важно е участието.