Бойко Борисов и ГЕРБ най-добре да спрат да правят кампания. По две причини. Първо - ако се скрият малко от общественото пространство, хората току-виж позабравили огромните скандали в последните месеци с евтините апартаменти. Сега всяка тяхна поява напомня за тези скандали.

Второ и по-важно - има кой да прави кампанията на ГЕРБ. При това да я прави доста по-успешно от самата партия ГЕРБ. Наричат се Корнелия Нинова и БСП.

През тази седмица за пореден път у нас се проведе инициативата "Безсмъртен полк". Едно по същество пропагандно мероприятие на Русия. Една от многото инициативи, с които Москва маркира своето имперско присъствие в бившия съветски блок.

Корнелия Нинова и видни активисти на БСП бяха, разбира се, в челните редици. С което за пореден път затвърдиха впечатлението, че на "Позитано" 20 социализмът и дори комунизмът е само маска, зад която се обслужват горепосоченото присъствие. У нас то не само не си тръгва, но дори се засили, откакто сме в ЕС.

Волно или неволно Нинова и социалистите отново помогнаха на ГЕРБ. С колко точно ще разберем в изборния ден. Един от основните аргументи - даже може би единствения - с който мнозина гласуват за ГЕРБ, макар и с отвращение, е именно този: че ако не са те ще дойде на власт БСП. А БСП упорито продължава да поддържа имидж, с който да плаши хората повече от ГЕРБ. Социалистите почти не пропускат мероприятие, на което се издигат портрети на Ленин, Сталин и Георги Димитров. Кой нормален човек би гласувал за тях при това положение?

Преди последните парламентарни избори Нинова направи прочутото си изявление за това колко много ни е отнела демокрацията и как ако стане премиер ще налжи вето на санкциите срещу Русия. В резултат ГЕРБ добави около 300 хил гласа и за пореден път прескочи психологическата граница от 1 млн. гласа. Как точно ще се отрази присъствието на Нинова и компания на марша на "Безсмъртния полк" ще разберем в деня на вота. С голяма доза сигурност може да се предполага обаче, че статистическата грешка, която според социолози е в полза на БСП, вече се е обърнала в полза на ГЕРБ.

А самите гербери да продължават да пазаруват евтини апартаменти и хич да не се притесняват. Докато Нинова и БСП са им опозиция властта им е сигурна. Независимо колко големи безобразия са извършили.

Що се отнася до датата 9 май - на тази дата България може да празнува само и единствено Денят на Европа. Няма как да празнува денят на победата, тъй като ние сме на страната на губещите. А освен това малко след 9 май ставаме част от съветската империя, губим националния си суверинитет, гражданските си права, човешкото си достойнство. България и цяла Източна Европа са плячката на Сталин, след неговия ден на победата. Това са историческите факти, другото е съветска/руска пропаганда.