Дани Валверду, бившият треньор на Григор Димитров, отправи послания към българина за първи път, след като двамата се разделиха по-рано тази седмица.

"Благодаря ти за последните три години, Григор Димитров. За теб съм на линия винаги и по всяко време", написа венецуелецът в туитър.

 

Валверду беше наставник на първата ни ракета близо три години - от лятото на 2016 г. Положителните резултати дойдоха бързо, а през 2017-а Димитров постигна най-добрите си резултати - четири спечелени турнира (сред тях Мастърс и финалите в Лондон), полуфинал на "Аустрелиън оупън" и трето място в световната ранглиста.

След това обаче настъпи спад. До намирането на нов треньор Григор ще се възползва от услугите на своя баща Димитър Господинов. Той е бил заедно със сина си в Мадрид, където Гришо отпадна в първия кръг и скоро след това обяви края на съвместния път с Валверду.

През другата седмица е "Мастър"-ът в Рим, след което идва ред на "Ролан Гарос". Твърде възможно е дотогава Димитров да не е намерил наследник на Дани Валверду. В тениса този процес е доста деликатен - най-малкото играч и треньор трябва да имат сходни виждания и цели, добре да се разбират и т.н.

Не е ясно дали Андре Агаси ще остане в щаба на Григор. Бившият №1 в света не се появявал на тренировка или мач на първата ни ракета от март.