Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС д-р Андрей Ковачев се срещна с граждани в Кюстендил. На информационна шатра, разположена на площад "Велбъжд", Ковачев разговаря с жители на града, които имаха възможност да поставят въпросите си относно предстоящите европейски избори.

Сред темите, които вълнуваха кюстендилци бе с каква амбиция и за кои приоритети ще работи Андрей Ковачев в следващия мандат. 

"Част от основните ми цели са гарантирането на физическата сигурност и повишаването на доходите на българските и европейските граждани. На местно ниво това би станало, чрез привличане на нови инвестиции, откриване на нови работни места и повишаване на БВП. И на мен ми се иска подобряването на жизнения стандарт да става по-бързо, но да не забравяме от къде сме тръгнали – от 1 долар за 3000 лева през 1996 г.", обясни кандидатът за евродепутат от ГЕРБ.

Ковачев разказа какви ще са приоритетите му в новия мандат:

"С колегите от ГЕРБ работихме активно за осигуряването на средства за България през следващия програмен период –  до 2027 г. Освен това ще продължа да работя за защитаването на българските общности извън пределите на Отечеството - в Северна Македония, Албания, Косово и Западните покрайнини, както и от другата страна - в Молдова и Украйна. Европейската интеграция е единственият устойчив път за преодоляване на разделенията от миналото", добави той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ