Подобно на Висшата лига на Англия, и в Бундеслигата титлата ще се реши в заключителния кръг, след като днес "Байерн" не успя да спечели и да ликува предсрочно.

Баварците завършиха 0:0 като гости на РБ (Лайпциг), а преследвачът им "Борусия" (Дортмунд) спечели много трудно срещу "Фортуна" (Дюселдорф) у дома - 3:2.

Така шампионът има с две точки повече от "жълто-черните". В последния рунд идния уикенд "Байерн" приема "Айнтрахт" и му стига дори равенство, а "Борусия" има визита на съименника си от Мьонхенгладбах.

Мюнхенци изтърваха трите точки в Лайпциг. Те отбелязаха един гол - в 50-ата минута, който обаче не беше зачетен заради засада.

"Борусия" изигра зрелищен мач срещу "Фортуна". Закупеният от "Челси" Кристиан Пулишич откри в 41-ата, а в 47-ата Оливер Финк изравни. Малко след това Томас Дилейни върна аванса на домакините. В 90-ата Марио Гьотце беше точен майсторски за 3:1.

"Фортуна" намали чрез Давид Ковницки и в последните секунди на два пъти изтърва да поднесе титлата на "Байерн". 

Сигурно е, че третото място и участие в Шампионската лига печели тима от Лайпциг. За четвъртото спорят три тима, а сред тях е и "Айнтрахт".