ЦСКА-София може би изпусна шампионския си шанс срещу "Лудогорец" - 0:0 на стадион "Българска армия". До края на сезона в Първа лига остават три кръга, а разликата в точките е три в полза на тима от Разград.

В 7-ата минута домакините изтърваха идеална възможност да открият резултата и да поставят под съмнение първото място на "орлите". Али Соу пропиля дузпа - шутира над напречната греда. 11-метровият удар бе отсъден за игра с ръка на Марселиньо след центриране от ъглов удар.

Малко преди това "червените" имаха основателни претенции за друг наказателен удар - топката се отби в ръката на Драгош Григоер след шут и пробив на Соу, но в този случай съдията Георги Кабаков си замълча.

Той стори това и след почивката (51-ата), когато Марселиньо бе съборен в пеналта на ЦСКА-София.

Тимът на треньорския триумвират Добромир Митов - Люпко Петрович - Димитър Пенев започна много смело и имаше преимущество до средата на първото полувреме, но след това "Лудогорец" укроти щурма на съперника си и на свой ред направи добри атаки чрез Лукоки и Вандерсон.

ЦСКА-София игра без контузения си капитан Николай Бодуров. Черниаускас изби удар на Марселиньо от фал в 41-ата.

През втората част ЦСКА-София нямаше чисти голови възможности, а срещата вървеше равностойно. Малко по-опасна ситуация се случи пред Витаутас Черниаускас, но и за двата тима ситуациите никак не бяха много и не 100-процентови.

Игровите действия се развиваха до двете назателни полета, липсваха и удари.

В добавеното време Кабаков вдигна червени картони на Кристиан Малинов и Светослав Дяков. Двамата се сдърпаха и получиха втори предупреждения. Поне си стиснаха ръцете след случката. Това се отнася и за останалите в двата тима и на скамейките.

Спортсменски край на двубой, който започна обещаващо, но след това зрелището премина в обичайната битка с много грешки, позиционен футбол и единоборства. Стадион  "Българска армия" беше почти пълен - без сектор "Б".

"Лудогорец" е близо до осма поредна титла. Ще бъде голяма сезнация, ако я пропусне. Тимът трябва да сбърка поне два пъти (например със загуба и равенство), а ЦСКА-София само да печели.