Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев направи интересно изказване след мача на "орлите" срещу ЦСКА-София на стадион "Българска армия". След равенството 0:0 "зелените" предвкусват осма поредна шампионска титла, всичко е в техни ръце.

Ала Петричев отказа да бъде смел на въпроси на репортери за прогноза за развръзката в оставащите три кръга при 3 точки аванс на тима му.

"Вие вярвахте ли, че "Тотнъм" ще отстрани "Аякс"?, риторично се обърна към журналистите директорът. - Трябва да уважаваме футболния бог. Ние често ходим на църква."

Петричев добави, че малката разлика в точките и интригата в края се дължала на отстъпление в редиците на "Лудогорец", а не толкова на някакъв прогрес в ЦСКА-София. Ако не били грешките на "орлите", всичко щяло отдавна да е приключило, рече той.

Бившият журналист опроверга ширещите се спекулации напоследък, че братя Домусчиеви са се отдръпнали от клуба. Напротив - онзи ден Георги Домусчиев е бил при отбора. На "Лудогорец арена" имали тежки разговори напоследък със собствениците, тъй като тимът не върви.

Още нещо - Петричев уверено заяви (повтори и потрети), че Стойчо Стоев ще остане "дългосрочно" в Разград и че негова смяна не стои на дневен ред.

Петричев не е доволен от играта на "зелените" - включително и тази вечер, но отчита факта, че дори при отстъплението си тимът се приближава към целта - поредна титла. Същото мнение застъпи и клубният президент Александър Александров на Армията.

Стойчо Стоев.

"Тази точка може да се окаже и добър резултат. Преднината се запазва, ние имаме и по-добри показатели от противника. Донякъде равенството е добро. Имахме ситуации, но мисля, че критерият на съдията трябавше да е еднакъв - говоря за ситуациите при дузпите, рече Стойчо Стоев пред "Диема Спорт". - Нарушението срещу Марселиньо въобще не трябва да се коментира. Както ние не спорихме, когато на тях им дадоха дузпа, така мисля, че имаше и за нас. Такива ситуации променят мача.

Като цяло се получи здрав мач. Двата тима оцениха важността на срещата, имаше сблъсъци - чисто игрови, без да се нарушава феърплеят. Имаше и немалко футбол. Не съумяхме някои ситуации да ги отиграем по-добре. Първото полувреме бяхме стъписани. Преломният момент беше изпуснатата дузпа. След това заиграхме нелошо, започнахме да контролираме топката по-често. 

Второто полувреме, изключвам статичните ситуации, в които ЦСКА опита да вкара дълги топки в наказателното ни поле, се справихме. Беше по-спокойно. Имахме и ситуации на контраатаки. Опитът си оказа влияние. Тези играчи имат и нужната увереност. Не мога да кажа, че сме фаворити - теоритично не сме шампиони, не бих казал, че вече сме шампиони. Предстоят ни три много сериозни двубоя. Трябва да победим, за да станем първи. Три точки разлика е както добър точков резултат, така и измамен.

Една загуба и победа за ЦСКА в един момент ще ни изравни и напрежението пак ще е върху нас. Ще подходим съвсем сериозно".

Люпко Петрович беше доста емоционален на скамейката на ЦСКА-София.

Добромир Митов, който от помощник на Любослав Пенев стана старши треньор с консултанти Люпко Петрович и Димитър Пенев, каза следното:

"Не ни достигна един гол, просто трябваше да отбележим. Не само от дузпата, имахме и други ситуации. Пропуснахме, но битката остава, не сме се предали и никога няма да се предадем. Направихме един добър мач, жалко за пропуснатата възможност, няма какво да го обвиняваме момчето (Али Соу, бел. ред.), всеки пропуска.

Добромир Митов.

Гледаме напред и ще се борим, докато има шансове. Един гол шеше да обърне психологически мача в наша посока, но нямам право да го виня някого, не можем да бъдем недоволни. Търсехме гола, не успяхме по една или друга причина.

По-скоро нервен мач, доста накъсан, доста нарушения. В по-голямата част от мача ние контролирахме събитията, имахме нашите възможности, съжаляваме. От целия отбор съм доволен, имахме някои наши проблеми през седмицата. Опитахме се да направим и невъзможното."